Na východe Slovenska hasiči odstraňovali najmä vyvrátené stromy

07.08.2010 Prešov

Košice/Prešov 7. augusta (TASR) – Silný vietor, ktorý sprevádzal v piatok (6.8. ) podvečer krátkodobé búrky, spôsobil v Košickom kraji zvýšený počet výjazdov hasičov k vyvráteným stromom.
Podľa informácií z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach hasiči odstraňovali stromy z komunikácií najmä v okrese Košice – okolie v obciach Žarnov, Medzev, Kysak, malá Lodina, Košické Olšany, Budulov, v samotných Košiciach na železničnej stanici a na Aničke a na uliciach Čingovská, Popradská a Mozartova, kde strom spadol na elektrické vedenie. V Moldave nad Bodvou odstraňovali hasiči poškodenú strešnú krytinu z obytného 8-poschodového domu.
K vyvráteným a nalomeným stromom privolali v piatok večer hasičov aj do Hnilčíka a Žehry v okrese Spišská Nová Ves, do Smolníckej Huty v okrese Gelnica, do Novosadu v Trebišovskom okrese a do obce Ptrukša v Michalovskom okrese, ako aj v samotnom okresnom meste na ulici Nad Laborcom.
Krátke búrky sprevádzané dažďom a silným vetrom spôsobili v piatok (6.8. ) večer komplikácie aj hasičom v Prešovskom kraji. Podľa informácií z operačného strediska KR HaZZ v Prešove hasiči odstraňovali spadnuté stromy a konáre na niekoľkých prešovských uliciach, ale aj v Rokycanoch v okrese Prešov, v rekreačnej oblasti Domaša medzi časťami Monika a Eva, za obcou Reľov v okrese Kežmarok a v Doľanoch, okres Levoča.
 

Vyberte región